pirmdiena, 2015. gada 22. jūnijs

2015. gada vasaras jaunumi

Sveiki, visapkārt! Ir atkal pienākuši Jāņi - vasaras saulgrieži. Pirmais pusgads ir paskrējis tik ātri, ka knapi var paspēt ievērtēt visus jaunumus un izdarīt visas ieplānotās lietas.
Šajā rakstā pastāstīšu par garšīgiem jaunumiem, par kuriem vēlos jūs informēt!

Papardes Burtnieku novadā
Sākšu ar savu lielāko dienas prieku - ir iznācis jaunais vasaras žurnāls "IR Brīvdienas" ar manu Pavlovas (jeb kā mana meita nosauca - Saldā mākonīša) recepti! Ķeriet ciet un ļaujieties šim vasaras grēkam arī jūs! :)


Un tagad par citiem jaunumiem:)
Īsi pirms gaidāmajiem svētkiem no A/S Putnu fabrika Ķekava saņēmu pārsteiguma paku, kas radusies sadarbībā ar mums jau zināmo tandēmu Sirmais&Dreibants. Pakā bija jaunākais Ķekavas ražojums - vistas fileja majonēzes un citronpiparu marinādē, vistu stilbi medus un sinepju marinādē un vistas fileja vidusjūras marinādē, kā arī receptes to pagatavošanai.


Mēs jau pirms svētkiem notestējām visus trīs veidus, lai zinātu, kuru vest uz laukiem svētkos. Vistas fileju vidusjūras marinādē mēs liktu trešajā vietā - traucēja kaperi un tomātu pastas klātbūtne, savukārt stilbiņi mums garšoja jau labāk - bija jūtams medus un sinepju saskanīgais tandēms. Par gardāko mūsu ģimene viennozīmīgi atzina vistas fileju pikantā (bērniem gan nedaudz par asu) majonēzes un citronpiparu marinādē - majonēze lieliski saskanēja ar ķiplokiem un citronpipariem, turklāt te ir pievienots arī koriandrs un ingvers. Liels prieks, ka izdevās izbaudīt jaunas garšas! Paldies Ķekavai un Sirmais&Dreibants par ieskatu jaunajos produktos!


Vistas fileja vidusjūras marinādē
Vistu stilbi medus un sinepju marinādē
Vistas fileja majonēzes un citronpiparu marinādē

Kā nākamo jaunumu gribu pieminēt vēl vienu pārsteigumu no uzņēmuma Food Union, par kura produktu degustāciju es stāstīju rakstā pirms gada. Šogad mums bija tā laime notestēt 3 jaunus saldējumus - "Ekselence" ar zemesriekstu sviestu dubultajā šokolādes glazūrā un "Ekselence" ar halvu un zemesriekstu mērci 1l iepakojumā, kā arī jauno aprikožu smūtiju, kurš ir veiksmīgi pievienojies jau zināmo gardo smūtiju - mango un aveņu - saimei.

"Ekselence" ar zemesriekstu sviestu dubultajā šokolādes glazūrā
"Ekselence" ar halvu un zemesriekstu mērci 1l iepakojumā
"Ekselence" ar halvu un zemesriekstu mērci 1l iepakojumā
Ekselence ar halvu un zemesriekstu mērci nebija īsti manā un vīra gaumē (kā jau es rakstīju, neesmu liela halvas fane), toties manai meitai tā ļoti gāja pie sirds! Šis saldējums garšos halvas un zemesriekstu, ne pārāk saldu lietu mīļotājiem. Toties Ekselenci ar zemesriekstu sviestu dubultajā šokolādes glazūrā, kura sastāvā ir arī mandeles, ēdām mēs visi! Šokomīļi un zemesriekstu fani var droši mieloties ar šo gardumu, un nebūs vīlušies.
Vēl pačukstēšu, ka līdz 3.jūlijam norisinās loterija, kurā, pērkot jebkuru Ekselences saldējumu, ir iespēja laimēt kādu no septiņiem iPhone 6 Gold 16GB vai kādu no jaunā saldējuma "Ekselence dubultais" ar zemesriekstu sviestu 70 kastēm. Vairāk info var iegūt šeit.
Runājot par aprikožu smūtiju, tas ir ļoti, ļoti gards un svaigs, kā jau smūtijs, un ir pelnījis būt kopā ar mango un aveņu gardajiem brāļiem. Mēs jau būsim notiesājuši daudz šo saldējumu, tomēr manā topā pagaidām neviens saldējums nespēj pārspēt visgardāko - mango smūtiju:) Runājot par smūtijiem, Food Union mājaslapā var atrast dažu Latvijas blogeru (ieskaitot manu aveņu-banānu smūtiju), smūtiju receptes (skatīt linkā zemāk)! Iesaku arī jums ļauties smūtiju priekiem, jo tieši vasara ir vispiemērotākais laiks, kad pagatavot šos atsvaidzinošos gardumus un eksperimentēt ar dažādām garšām un sastāvdaļām.
Paldies Food Union par iespēju notestēt šos gardos jaunumus, mūsu ģimene priecājās un sūta sveicienus!

Aprikožu smūtijs
Aprikožu smūtijs
Aprikožu smūtijs
Aveņu-banānu smūtijs
Bet tagad es gatavojos braukt pie savas mammas uz laukiem svinēt latviskākos svētkus, kad cilvēks ir vislielākajā harmonijā ar zemi, debesīm un dabas spēku. Priecīgus un galvenais - sausus un siltus Jāņus jums visiem!:) Un veiksmi meklējot papardes ziedu!:)

Zemes darbi un 3 stārķi Burtnieku novadā

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru