sestdiena, 2016. gada 20. februāris

Sulīgie banānu mafini

Kā jau solīju iepriekšējā rakstā, izmantojot sulīgās banānu maizes recepti, pagatavoju mīkstus un pufīgus banānu mafinus, kuri mūsu ģimenei iepatikās pat vēl vairāk kā banānu maize. Šādus mafinus gatavoju arī vīram līdzi uz darbu dzimšanas dienas svinību cienastam.


Recepte tā pati, ko jau minēju, ierakstīšu šeit arī mafinu cepšanas detaļas.

Sastāvdaļas:
125g sviesta plus nedaudz veidnes ietaukošanai
175g pūdercukura
2 lielas olas
250g miltu
2 tējk. ar kaudzi cepamā pulvera
1/2 tējk. vaniļas cukura
Šķipsniņa sāls
4 lieli ļoti gatavi banāni
100g lobītu valriekstu
75g žāvētu dzērveņu (var aizvietot ar žāvētiem ķiršiem vai rozīnēm)

Pagatavošana:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Mīkstu sviestu saputo ar pūdercukuru, pievieno olas, vaniļas cukuru, visu kārtīgi sakuļ. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli, un pamazām iemaisa masā. Banānus nomizo un samīca ar dakšiņu, kārtīgi iemaisa mīklā. Valriekstus rupji sakapā un kopā ar dzērvenēm pievieno mīklai. Visu samaisa vienmērīgā masā.
Sagatavo mafinu formu, kuru piepilda ar mafinu papīra formiņām, un katrā liek iekšā apmēram 85g mīklas (ne līdz pašai augšējai maliņai, jo mafini uzpūtīsies). No šī mīklas daudzuma sanāk apmēram 13-14 mafini. Mafinus liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 25 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu, ja iedurot mafinā, tas no tā iznāk tīrs un bez mīklas, tad mafins ir gatavs.

Rezumē:
Šos mafinus, atšķirībā no maizes, pagatavot ir daudz vienkāršāk un ātrāk, turklāt lielāka varbūtība, ka mafini viscaur būs kārtīgi izcepušies. Daudz ērtāk, jo ir jau sadalīti porcijās. Droši var ņemt ceļojumos, piknikos, mafini ir pietiekami stingri, nejuks ārā. Mums ļoti garšoja! Noteikti iesaku gan iesācējiem, gan lietpratējiem! :)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru