otrdiena, 2016. gada 8. marts

Saldā buča

Sveiciens Starptautiskajā Sieviešu dienā!
Pirms apmēram 6 gadiem manam vīram bija iespēja nogaršot garšīgu un, kā izrādījās, viegli pagatavojamu desertu. Tajā pašā dienā viņš mājās sāka eksperimentēt ar sastāvdaļām, meklējot īsto garšu. Rezultātā tapa dikti gards deserts "Saldā buča". Gadiem ejot, šī bija jau piemirsta recepte, bet nu vēlreiz atdzimusi un pilnveidota Kikas virtuvē. Vīrieši, jums ir lieliska iespēja pārsteigt savas sievietes 8. marta svētkos! :)


Sastāvdaļas ~6 porcijām:
1 lielā bundža konservētu persiku pusīšu sīrupā (~820g)
200ml saldā krējuma
200g biezpiena (vislabāk krēmīgs)
3 ēd.k. cukura
1/2 tējk. vaniļas cukura
1/2 tējk. citrona sulas

Pagatavošana:
Saldajam krējumam pievieno cukuru un vaniļas cukuru, saputo līdz vieglai putukrējuma konsistencei. Biezpienu sablenderē vai izberž caur sietu, ieputo putukrējumā. Pēc biezpiena pievienošanas krēmu puto pavisam īsu brīdi - tikai tik, lai izveidojas viendabīga masa. Krēmu iepilda konditorejas maisiņā ar robotu uzgali (ja tāda nav, var izmantot karoti).
Persikus kopā ar visu sīrupu un citrona sulu sablenderē (var izmantot rokas blenderi vai blendera krūzi).
Deserta trauciņos kārto sablenderēto persiku biezeni, kuram pa virsu kārto biezpiena krēma rozītes. Dekorē ar dekoratīvajām kafijas pupiņām vai ogām un piparmētru lapiņām. Var pārkaisīt ar rīvētu tumšo šokolādi.

Rezumē:
Ja jums biezpiena pievienošana šķiet par sarežģītu, droši varat gatavot tikai putukrējumu, tikai cukuru tad jāpievieno 2 ēdamkarotes.
Lielisks un ļoti garšīgs deserts no sērijas "ātri un vienkārši", būs pa spēkam jebkuram, tāpēc izmēģiniet savu roku, nebaidieties to pagatavot saviem mīļajiem! Sablenderētie persiki dod atsvaidzinošu garšu, kura lieliski kontrastē ar maigo krēmu. Vasaras sezonā persiku vietā ideālas būs sablenderētas zemenes vai citas ogas.

2 komentāri:

  1. Sanāca super! Viegli un garšīgi :)
    Instagram vēl ir ievietoti groziņi ar šokolādes krēmu, gribētos izmēğināt.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par atsauksmi! Nu ar prieku paziņoju, ka groziņu recepte ir ievietota blogā! :)
      http://www.kikasvirtuve.lv/2016/04/grozini-ar-sokolades-kremu-un-ogam.html

      Dzēst