sestdiena, 2017. gada 2. decembris

Garšu bauda Valtera restorānā

Esiet sveicināti 2017. gada pēdējā un skaistākajā mēnesī - decembrī!
Ir pagājis gandrīz gads, kopš blogā neesmu rakstījusi, līdz ar to vēlos atvainoties visiem saviem uzticīgajiem lasītājiem par savu ilgo klusēšanu. Par blogu neesmu gluži aizmirsusi, ceru drīzumā atgriezties ar jaunām, svaigām receptēm, meistarklašu un restorānu apmeklējumiem.
Un nu pastāstīšu par mūsu apmeklējumu vienā no latviskākajiem restorāniem Rīgā un iespējams arī Latvijā - Valtera restorānā, kuru mums bija iespēja apmeklēt sadarbībā ar Dāvanu servisu.


Iespējams, jūs Valteru Zirdziņu atcerieties kā Dikļu pils šefpavāru un pirmās sezonas raidījuma "Mūsdienu Latvijas garša" finālistu, kur viņš sevi lieliski parādīja un kļuva par manu favorītu. Valters ir vienkāršs un sirsnīgs cilvēks, un ar savu harizmu viņš uzreiz izcēlās starp visiem dalībniekiem. Valteram pieder slavenais teiciens "Neviens latvietim neatņems cūkgaļu!", kuram es absolūti piekrītu.
Un tā, vienā no rudens pelēkajām dienām mēs mērojām savu ceļu uz kluso un mierīgo Miesnieku ielu 8, kur, ienākot restorāna telpās, mūs jau sagaidīja un laipni un sirsnīgi sveicināja pats saimnieks Valters Zirdziņš un viņa komanda!
Uzreiz sajutāmies kā gaidīti viesi, jo viesmīļi mūs lutināja ar uzmanību un uzreiz visu pastāstīja un parādīja. Restorānā iekārtota atsevišķa garderobes telpa, kurā varēja atstāt mēteļus. Mums bija rezervēts galdiņš pie loga - vietā, no kuras varēja redzēt visu telpu. Restorāna iekārtojums visai lakonisks, bet mājīgs, krāsu toņi gaiši un mierīgi. Nebija tās stīvās restorāna sajūtas, kāda brīžiem pārņem, apmeklējot smalku restorānu. Te viss ir dabīgs, vienkāršs, tīrs un nesamākslots. Nekā lieka, bez pārspīlējumiem. Lai gan restorāns atrodas Vecrīgā, tas tikpat labi iederētos jebkurā citā Latvijas vietā. Šeit mēs uzreiz sajutāmies kā mājās.
Ļoti uzslavējami ir tas, ka restorānā skanēja 100% latviešu mūzika, kas vēl vairāk nostiprina  restorāna konceptu.
Restorāna ēdienkarte sastāv no 100% Latvijas produktiem, kuri mainās atkarībā no sezonas. Gaļa, zivis, medījumi, dabas veltes, piens - viss tepat Latvijā audzis un zemnieku roku lolots. Ēdienkartē neatradīsiet garneles vai Cēzara salātus, toties slaveno, bet piemirsto bukstiņputru gan! Ēdienkarte nav plaša, toties pie katras ēdiena sastāvdaļas ir īpaši piedomāts, un tā vien gribētos nogaršot tos visus.
Nu, piemēram, pašlaik ziemas ēdienkartē kā interesanta uzkoda pieejams aļņa gaļas tartars ar kadiķogu maizi un trifeļu sieru, kā arī siera un vītinātas gaļas izlase, kura sastāv no mazo ražotāju sieru izlases, brieža, liellopa gaļas, meža sēnēm un pīlādžu ievārījuma. Izklausās aizraujoši! Tāpat domāju, ka būtu vērts nogaršot Burtnieku ezera zandartu ar jaunajiem kviešiem, kartupeļu biezeni un bērzu sulas sīrupu. No pamatēdieniem ēdienkartē vēl atradīsiet mencu, pērļu vistu un cūkas vai liellopa karbonādi un ķirbi. Savukārt saldajā var nobaudīt siltu ābolkūku ar tonka pupiņu sautējumu vai kumelīšu krēmu ar balto šokolādi un pīlādžu sorbertu, kā arī siltu Kamambēra sieru lapu mīklā ar fizāļu ievārījumu.
Kad bijām iekārtojušies savās vietās, kā pirmo saņēmām šefpavāra komplimentu - burvīgas, maigas un ļoti garšīgas mutē kūstošas ķirbju kūciņas ar dzērvenēm. Tās tika pasniegtas uz skaista, apdedzināta dēlīša un kopā ar rozā vīna glāzi lieliski sagatavoja garšas kārpiņas pamatēdienam.


Pamatēdienam izvēlējāmies lēni gatavotu cūkgaļas karbonādi ar sēņu biezeni, saldskābmaizes drumstalām, teļa buljonmērci un ceptiem sīpollokiem un šalotes sīpoliem. Kamēr gaidījām pamatēdienu, viesmīle mums pasniedza uz vietas ceptas, svaigas maizītes ar kaņepju sviestu. Maizītes bija tādas, kādas esmu iecienījusi - ar kraukšķīgu garoziņu un mīkstu viduci, ieliktas interesantā koka kastītē ar graudiem.


Un nu jau bija pienākusi kārta pamatēdienam. Porcija diezgan liela un sātīga, karbonāde bija tik sulīga un mīksta, ka pati kusa mutē, un savienojumā ar maigo sēņu biezeni, mērci un ceptajiem sīpoliem garšoja fantastiski! Saldskābmaizes drumstalas ēdienam deva īpašu odziņu. Vienkārši, bet gaumīgi, nebija pārspīlēts ar garšvielām, un visas sastāvdaļas kopā radīja īpašu garšas buķeti. Izcili!


Pēc maltītes man kā blogerei gribējās parunāties un iepazīties ar pašu šefpavāru tuvāk, tāpēc palūdzām viesmīlei tikšanos ar Valteru. Tikmēr apskatījāmies viesu grāmatu, kurā bija jūsmīgi ieraksti gan no latviešiem, gan ārzemniekiem. Un pelnīti! Pēc neilga brīža sagaidījām Valteru, kurš mums gan izrādīja citas telpas, gan pastāstīja ko vairāk par savu restorānu. Daudzu gadu garumā izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Latvijas zemniekiem, zvejniekiem u.c. piegādātājiem. Kā pierādījums tam restorānā ienāca jauks un galants, sirms kungs no Kurzemes puses, kurš atveda svaigus ābolus no sava dārza, ar kuru pārmijām arī dažus vārdus un novēlējām veiksmi. Prieks, ka izdevās parunāties ar Valteru. No viņa strāvo tāda sirsnība, mīlestība un rūpība pret savu darbu, ka rodas prieks un lepnums par viņu! Viņš spēj un prot iedvesmot arī citus. Jāsaka, jau sen gribēju apmeklēt Valtera restorānu, kas līdz šim nebija sanācis, bet esmu ļoti priecīga par šī restorāna apmeklējumu.
Ļoti gribētos šeit atgriezties vēl, lai nogaršotu citus ēdienkartes piedāvātos ēdienus un rūpīgo, nepiespiesto apkalpošanu, kas ir ļoti augstā līmenī! Lieliski ēdieni, brīnišķīga gaisotne, izcils serviss, saliedēta komanda un fantastisks šefpavārs! Paldies Valteram un viņa komandai!
Ja vēlaties izbaudīt 100% latvisku virtuvi, droši dodieties uz Valtera restorānu! Un droši vediet šeit ārzemju viesus, viņi nebūs vīlušies.
Paldies Dāvanu serviss un personīgi Līgai par šo doto iespēju izbaudīt lielisku maltīti un iepazīt vēl vienu izcilu Latvijas restorānu!

4 komentāri:

  1. Viens no labākām restorāniem par pieņemamām cenām. labs serviss un garšīgi ēdieni!

    AtbildētDzēst
  2. Kristīne, pateicoties tavam aprakstam es arī nolēmu pagaršot slavenā Valtera ēdienus ) Un nenožēloju nevienu minūti, man ļoti patika gan maltītes, gan atmosfēra, kas valda restorānā. Nevaru salīdzināt ne ar vienu citu vietu - tas, laikam, ir tas unikālais autentiskums. Ļoti gaidīšu vēl tavas atskaites par foršām vietām, kur var izbaudīt ēdienus. Pati varu tev ieteikt zivju bāru Zivju lete un restorānu, kas atrodas Amber viesnīcā Jūrmalā. Būtu ļoti forši, ja tu dalīsies vairāk ar saviem iespaidiem arī par citiem Latvijas restorāniem :)

    AtbildētDzēst
  3. Tās kūciņas ar dzērvenēm mani uzrunā :P

    AtbildētDzēst
  4. Ļooooti garda recepte! Tik tiešām iesaku!

    AtbildētDzēst