trešdiena, 2020. gada 8. jūlijs

Sāļie mafini ar šķiņķi un papriku

Nu tad sveiki jūlija sākumā! Jāņi jau garām, bet vasara turpinās, un arī mans atvaļinājums. Un vasarā ir jāatpūšas, jābrauc pie jūras un jāpagatavo kaut ka jauns un garšīgs! Šo burvīgo recepti ar mazliet citādu nosaukumu ieraudzīju Ievas Virtuves speciālizlaidumā "Plātsmaizes un pīrāgi", un nolēmu, mazliet uzlabojot sastāvdaļas, pielāgot savai jaunajai mafinu formai. Šī recepte ir ideāla, ātra un vienkārša, tieši kā radīta piknikiem, izbraucieniem, brokastīs, pusdienās un launagā!





Sastāvdaļas 12 mafiniem:
70ml piena
60ml eļļas ar neitrālu garšu (es izmantoju rapšu eļļu)
2 olas
120g miltu
2 tējk. cepamā pulvera
Šķipsniņa sāls
1 tējk. vidusjūras garšaugu maisījuma (Santa Maria)
~100g siera (izmantoju Holandes sieru)
~100g žāvēta cūkas šķiņķa vai karbonādes
~60g sarkanās paprikas
1 maza buntīte svaigu diļļu

Pagatavošana:
Lielā bļodā ar augstām malām ar mikseri sajauc kopā olas, pienu un eļļu (uzmanīgi, šļakstīsies!). Atsevišķā mazākā bļodā ar karoti samaisa miltus ar cepamo pulveri, sāli un garšaugu maisījumu, un ar mikseri iejauc olu, piena un eļļas maisījumā, līdz izveidojas viendabīga masa. Sieru sarīvē uz skaidiņu rīves, gaļu un papriku sagriež mazos kubiņos, dilles sīki sakapā, un visas šīs sastāvdaļas pievieno mīklai, rūpīgi samaisa. Mafinu formiņas ietauko (es izmantoju silikona formu, kura nav jāietauko; ja cep papīra formiņās, tās jāietauko, citādi mīkla pielips pie papīrīša), un iegūto masu vienmērīgi sadala uz visām 12 formiņām (~1,5 ēd.k. uz vienu formiņu) un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos ~25 minūtes. Gatavus atdzesē un pasniedz vienus kā uzkodu vai var pasniegt ar salātiem.

Rezumē:
Nu vienkārši lieliski, ātri pagatavojami uzkodu mafini, kuri tās sastāvā esošā piena un eļļas dēļ saglabājas mīksti un garšīgi arī nākamajā dienā! Šos mafinus cepu jau 2x, uzlabojot recepti ar papriku un eksotiskākai garšai ar garšaugu maisījumu, un abas reizes pārpalikušos ieliku polietilēna maisiņā un atstāju istabas temperatūrā uz nakti. Nākamajā rītā tos tikpat mīkstus un svaigus varēja ēst brokastīs kopā ar rīta tēju un mazajiem ķirštomātiņiem.
Šie mafini ir perfekti arī mazākos vai lielākos pārgājienos, piknikos, izbraucienos ar velosipēdiem vai ceļojumos, kur nav atsevišķi jāsmērē maizītes, bet atliek vien tos ielikt kastītē ar vāku, un uzkoda gatava! Man ļoti patīk arī mazais sastāvdaļu daudzumus, nav jāpērk nekas specifisks, bet visu var atrast mājās ledusskapī, turklāt mafinu pildījumos var izmantot arī citus siera veidus, tomātus, vistas fileju, salami desu, cīsiņus, spinātus ar fetas sieru, var pikantumam pievienot čilli piparu utt.
Jau sen meklēju ideālo sāļo mafinu recepti, un nu esmu atradusi. Tagad iesaku izmēģināt šo recepti arī jūs, un varu garantēt, ka nebūsiet vīlušies!



   




1 komentārs: