otrdiena, 2011. gada 18. oktobris

Kartupeļu sacepums ar mājas sieru

Ko darīt ar iepriekšējā dienā vārītajiem pāri palikušajiem kartupeļiem, kurus vienkārši uzsildītus negribas ēst? Un ar mājas sieru, kuram strauji tuvojas derīguma termiņš? Gatavot sacepumu!


Sastāvdaļas:
Vārīti kartupeļi
1 liels svaigs burkāns
1 iepakojums (200g) mājas siera ar saldo krējumu
1 ola
200ml saldā krējuma (var izmantot pienu)
~100g Krievijas vai Holandes siera
Sāls, pipari

Pagatavošana:
Kartupeļus sagriež gabaliņos vai ripiņās, burkānu sarīvē skaidiņās. Cepamo veidni nedaudz ietauko ar sviestu vai eļļu, liek pusi no kartupeļiem. Pāri kartupeļiem kārto mājas sieru, pārkaisa ar nedaudz sāli, pipariem. Sieram pāri liek rīvētu burkānu. Visbeidzot visam pāri kārto atlikušos kartupeļus. Olu sajauc ar saldo krējumu, pievieno nedaudz sāli un piparus, maisījumu pārlej pāri visām sacepuma sastāvdaļām.
Veidni liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos ~30-40 minūtes (precīzi neatceros, jācep kamēr masa ir saturīga, nav recekļaina), 5-10 minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek apbrūnēties cepeškrāsnī.
Gatavu nedaudz atdzesē un pasniedz.

Rezumē:
Šeit atkal ir variācija par tēmu "viss, kas atrodams ledusskapī" vai "iztīram ledusskapi". Var likt gaļu, desu, dārzeņus, zaļumus, dažādus sierus, visu ko sirds kāro. Saldo krējumu liesākam variantam var aizvietot ar pienu. Sacepums sanāca labs un garšīgs. Kartupeļus labāk griezt ripiņās, tad gatavā masa būs saturīgāka. Mājas siers bija nedaudz pakusis, bet joprojām stingrs, kaut kas pa vidu starp biezpienu un sieru, tikai maigāks.

2 komentāri:

  1. Vai mājas siera vieta var likt čedera sieru?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ar Čedara sieru varētu būt ļoti garšīgi, pamēģini! :)

      Dzēst