otrdiena, 2011. gada 4. oktobris

Pildītas paprikas ar rīsiem, sieru un olīvām

Pagājušā gada decembrī ciemojoties pie vīramammas nogaršoju pildītas paprikas ar rīsiem, Mocarellas sieru un olīvām. Šogad nolēmu tās pagatavot pati. Recepte no paša pirmā Dienas ēdienu numura (27.oktobris). 


Sastāvdaļas:
6 dzeltenas paprikas (man bija 3 dzeltenas, 3 sarkanas)
1 krūze basmati rīsu (man bija viena paciņa 125g parasto rīsu)
2 tomāti
1 sauja melno olīvu
2 bumbiņas mocarellas tipa siera (man bija Zotarella 125gx2)
100g puscietā siera (man bija Krievijas siers)
1 tējk. melno sinepju sēklu (black mustard seads - angl.)
1 tējk. kurkumas
Sāls
2 ēd.k. gī sviesta apcepšanai (man bija parastais)

Pagatavošana:
1.Papriku mazgā, pārgriež uz pusēm, iztīra sēklas.
2.Aplej ar karstu ūdeni un 30 minūtes patur. Tas nodrošinās, ka paprikas būs gana mīkstas.
3.Rīsus nomazgā, aplej ar ūdeni un vāra 15 minūtes, kamēr gatavi.
4.Pannā sakarsē gī sviestu, apcep sinepju sēklas, pieliek garšvielas un apmaisa. Pieber izvārītos rīsus, sasmalcinātas olīvas, gabaliņos sagrieztus tomātus un mocarellas sieru. Visu labi sajauc.
5.Uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, izkārto paprikas pusītes, kurās iebērts nedaudz sāls, un pilda ar rīsu, dārzeņu un siera masu.
6.Piparus cep 200 grādu karstā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes, apber ar sarīvētu puscieto sieru un turpina cept kamēr siers izkusis un apbrūnējis (kopā cep kādas 25-30min).
Autora padoms:
Cepot sinepju sēklas, pannai jāuzliek vāks - sēklas karstajā gī sviestā lec ārā no pannas. Tas pats attiecas arī uz ķimenēm u.c.

Rezumē:
Tā arī ir - cepot sinepju sēklas, jāliek vāks, citādi tās lec ārā no pannas. Un jāapcep īsu brīdi, man gandrīz piedega, bet paspēju pēdējā brīdī noņemt. Ļoti interesanta un neparasta garša un smarža. Nevar pat īsti saprast, vai to dod melnās sinepju sēklas vai kas cits. Kad biju apradusi ar smaržu un garšu, man šīs paprikas iegaršojās. Olīvas tīrā veidā neēdu, bet šajās paprikās tās biju sagriezusi mazos gabaliņos un tādas tās bija ēdamas. Lai arī man labāk garšoja ar rīsiem un tomātiem pildītas paprikas, tomēr šīs arī bija garšīgas. Arī vīram garšoja. Ja gribas ko neparastāku, ir vērts pagatavot.

Pildītas paprikas pirms likšanas cepeškrāsnī


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru