svētdiena, 2011. gada 9. oktobris

Rauga pankūkas

Bērnībā pie vienas draudzenes ēdu viņas mammas ceptās visbiezākās, vispufīgākās un visgaršīgākās rauga pankūkas pasaulē. Tagad jau ilgāku laiku meklēju ideālo rauga pankūku recepti. Līdz šim visi mani meklējumi nav vainagojušies panākumiem, jo pankūkas nav sanākušas gana pufīgas vai arī tūlīt pēc cepšanas saplok. Izmēģināju arī gatavo maisījumu, bet pankūkas tomēr sanāca plānas un pēc rauga pankūkām noteikti neizskatījās un negaršoja. Nolēmu nepadoties un re, recepte atrasta!


Recepti ņēmu no šejienes, man bija pusporcija, tādu ierakstu arī šeit. Paldies Guntai par recepti!

Sastāvdaļas:
200g miltu
200ml piena
1 ola
1 ēdamkarote cukura+1/2 tējkarote (raugam)
Šķipsniņa sāls
13g slapjā rauga

Pagatavošana:
Olas dzeltenumu atdala no baltuma. Raugu sajauc ar pustējkaroti cukura un maisot izkausē. Dzeltenumu saputo ar pārējo cukuru un sāli, pielej siltu pienu, pamazām iesijā miltus un maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga. Visbeidzot mīklai pieliek raugu. Mīklu pārsedz ar tīru dvieli un liek raudzēties siltā vietā 1,5-2h (es raudzēju ~2,5h).
Olu baltumu saputo stingrās putās un iecilā mīklā. Cep sakarsētā eļļā zeltaini brūnas mazas pankūkas.

Rezumē:
Jā, nu tad beidzot ir īstas, pufīgas rauga pankūkas, yeeee! Ēdām ar mammas brūkleņu ievārījumu, kopā baigi labi garšoja! Varbūt pašai mīklai es nākamreiz pieliktu vairāk cukura (jo ievārījums mums bija skābs), bet cukuru var uzkaisīt arī gatavām pankūkām. Meita, kura parasti ar aizdomām skatās uz pankūkām, kuras NAV plānās klasiskās, uzreiz apēda 3 un vēlāk prasīja vēl:) Vīram arī gāja pie sirds.

10 comments:

  1. Mums garšoja, paldies! Es tikai nevarēju saprast, cik ir 13 g rauga (mēs lietojām slapjo maizes raugu). Man sanāca 1,5 tējkarote. Tas tā varētu būt? Baiba.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Izmērīju, man arī 13g sanāca ~1,5 tējkarote, tā kā viss ir pareizi!:) Priecājos, ka garšoja!:)

      Dzēst
  2. dievigas pankukas-un tiesam, tiesam pufigas-mana pirma pieredze ar rauga pankukam un pateicoties sai receptei, noteikti gatavosu vel!paldies

    AtbildētDzēst
  3. Sausais raugs neder?? :))

    AtbildētDzēst
  4. Dievu ēdiens. Tikko noēdām visas. Tiiiiik vieglas pēc konsistences nekad neesmu ēdusi. Paldies!!!!

    AtbildētDzēst
  5. Paldies par recepti, sanāca burvīgi! Ļoti garšīgas!

    AtbildētDzēst