svētdiena, 2015. gada 26. aprīlis

Šokolādes-aveņu minikūciņas jeb cupcakes

Kopš sava konta izveidošanas Instagramā, esmu iedvesmojosies no tur esošajām bildēm un receptēm vai no visas pasaules. Viens no Instagram kontiem pieder fantastisku bilžu īpašniecei un 2 bērnu māmiņai Anastasijai Zurabovai ar segvārdu Azourabova. Viņai ir arī savs ēdienu blogs ar skanīgu saukli, zem kura es arī gribētu parakstīties - "Be Happy And Bake!" Nu jau kādu laiku meklēju savus ideālos kapkeikus (minikūciņas, glazūrkēksiņus), ar ko regulāri iepriecināt ģimeni. Un neatlaidīgu eksperimentu rezultātā esmu izmēģinājusi jau 3 Anastasijas kapkeiku receptes, no kurām eksperimenta pēc savienojot kopā vienas receptes "apakšu" ar otras receptes "augšu", un pievienojot avenes, beidzot esmu atradusi savu ideālo kapkeiku recepti, kuru ar prieku ievietoju blogā!:)




Sastāvdaļas:
Mīklai:
115g mīksta sviesta
60g tumšās šokolādes
2 lielas olas (istabas t'c)
100g cukura
50g brūnā cukura
1 tējk. vaniļas cukura
95g miltu
65g kakao pulvera
1/2 tējk. sodas
3/4 tējk. cepamā pulvera
1/4 tējk. sāls
120g saldā krējuma
Svaigas vai saldētas avenes pildījumam

Krēma jeb glazūrai:
230g mīksta sviesta
420g pūdercukura
60g kakao pulvera
70g saldā krējuma

Greznošanai:
Svaigas vai saldētas avenes
Kūku rotājumi

Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Sviestu kopā ar šokolādi izkausē mazā katliņā un ļauj nedaudz atdzist.
Bļodā samaisa miltus, kakao pulveri, sodu, cepamo pulveri un sāli.
Citā lielā bļodā sakuļ olas ar abiem cukuriem un vaniļas cukuru, kārtīgi saputo. Masai pieputo izkausēto sviestu ar šokolādi. Masā iemaisa pusi no sausajām sastāvdaļām un pusi no saldā krējuma, visu kārtīgi samaisa. Pēc tam pievieno otru pusi sauso sastāvdaļu un atlikušo saldo krējumu. Mīklas konsistencei jābūt biezai.
Mafinu pannā liek papīra formiņas, tajās iepilda 1 ēd. k. mīklu, tai virsū 3 avenes, pēc tam avenēm virsū atkal mīklu (ne vairāk kā ~2/3 no formiņas lieluma) un cep 180 grādos ~20 minūtes. Gatavos kēksiņus atdzesē. Man no šiem daudzumiem sanāk ~19 kēksiņi.
Gatavo krēmu jeb glazūru.
Pūdercukuru kopā ar kakao pulveri izsijā caur sietu. Mīkstu sviestu ar mikseri puto, līdz tas paliek krēmīgs. Sviestam pa porcijām pamazām un lēni pievieno izsijāto pūdercukuru un kakao pulveri (uzmanīgi, jo tie abi "ies pa gaisu"!). Turpinot kult, masai pamazām pielej saldo krējumu, pēc tam lielā ātrumā kuļ pāris minūtes, kamēr krēms paliek viendabīgs. Krēmu pilda konditorejas maisiņā ar zvaigžņveida uzgali un klāj virsū atdzisušajiem kēksiņiem. Rotā ar avenēm un kūku rotājumiem - sirsniņām, pērlītēm utt.

Rezumē:
Šī nu ir viena no manām un ģimenes mīļākajām jaunajām receptēm šogad, neko pielikt, neko atņemt! Garšo visai mūsu ģimenei un ne tikai, pazūd ātrāk kā paspēj attapties, vienmēr notiek cīņa par pēdējām minikūciņām. Meita dažas aiznesusi uz skolu, kur uzcienātie klasesbiedri prasījuši vēl un vēl :) Tā kā glazūras uz kēksiņiem nepietika, tās daudzumus šajā receptē dubultoju. Avenes dod kolosālu skābumiņu un balansē garšu, un kopā ar šokolādes krēmu ir ideāls pāris! Tikpat labi te var izmantot ķiršus vai citas skābenas ogas, tomēr avenes man patīk vislabāk. Ieprieciniet arī jūs savus mīļos ar šīm burvīgajām minikūciņām, un tie labsajūtā murrās! :)



7 komentāri:

  1. Dievīgas mazkūciņas! :) esmu šajā vasarā jau 2x taisījusi, visi vienmēr ar gardu muti notiesā. :)
    Kika paldies par blogu, daudzas receptes jau esmu izmēģinājusi un viss pa foršo. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par atsauksmi, priecājos, ka patīk! Veiksmi turpmāk! :)

      Dzēst
  2. Šīs kūciņas ir fantastiskas! Sanāk vienmēr un radi man liek cept katrs svētkos. Paldies par receptēm. Ja ko gribās pagatavot ,es vairs negūglēju bet pa taisno pie Tavām receptēm.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Zinta, par labajiem vārdiem! Priecājos! :)

      Dzēst
  3. Kūciņas ir fantastiskas!Nez vai nebūtu pa smagu un slapju ja pie avenes pa vidu vēl krēmsieru ieliktu? Ja gribas ko pagatavot,es vairs negūglēju ,bet pa taisno pie Tevis.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Emmm, var jau riskēt, bet nu man liekas, ka tomēr te nevajadzētu jaukt kopā krēmsieru ar avenēm, būs par daudz to garšu :) Bet ja gribās dabūt vairāk sulīguma, avenes var pavārīt ar kādu skābenu sulu un beigās pielikt ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti, tad kapkeikus pildīt pēc cepšanas pirms glazūras likšanas :)

      Dzēst
  4. Ja kūciņas pastāv 1 dienu,vai glazūra paliek tikpat skaista, vai jāēd tajā pašā dienā, kad gatavo?

    AtbildētDzēst