otrdiena, 2015. gada 8. decembris

Kokosriekstu un dzērveņu cepumi

Šo cepumu recepti pirmo reizi izmēģināju apmēram pirms gada, un tie uzreiz iekaroja popularitāti mūsu ģimenē. Burvīgi, kokosriekstu dēļ mazliet eksotiski cepumi, kuri to trauslās konsistences dēļ paši kūst uz mēles, un, manuprāt, pasakainu garšas noti tiem piešķir mūsu pašu Latvijā ražotas sulīgas žāvētu dzērveņu sukādes.





Recepte (gan mazliet izmainīta) no vienas grāmatas angļu valodā, kurā apvienotas 30 minūšu laikā pagatavojamas receptes, un kuru, zinot manu kaislību uz ātrām un vienkāršām receptēm, uzdāvināja vīrs.

Sastāvdaļas:
225g sviesta
140g cukura
1 ola
1 tējk. vaniļas cukura
Šķipsniņa sāls
280g miltu
1 tējk. cepamā pulvera
100g žāvētu dzērveņu sukāžu (es izmantoju VeryBerry dzērveņu sukādes)
50g kokosriekstu skaidiņu

Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, kamēr masa paliek krēmīga. Masai pievieno olu, sāli un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa kopā. Visbeidzot pievieno žāvētās dzērvenes un kokosriekstu skaidiņas. No mīklas veido bumbiņas, kuras liek uz pannas un nedaudz izlīdzina ar pirkstiem (virzienā no vidus uz malām). Cep 180 grādos ~11-12 minūtes. No šīs porcijas sanāk ~25 cepumi pa 30g katrs. Gatavos cepumus (sākumā tie būs mīksti) atdzesē uz pannas apmēram 5 minūtes, pēc tam kārto uz šķīvja.

Rezumē:
Šie burvīgie cepumi lieliski iederētos kā uz Ziemassvētku galda, tā arī dodoties piknikā vasaras sezonā. Man ļoti garšo dzērveņu sukādes, parasti tās ēdu tīrā veidā vai pievienoju biezpiena keksiņiem, tomēr šī interesantā recepte nāca tieši laikā, lai šo gardumu kopā ar kokosriekstiem sakombinētu jaunā garšas salikumā. Nu recepti esmu pilnveidojusi, lai varu ievietot blogā un dalīties ar jums. VeryBerry dzērveņu sukādes kā ciemakukuli man atveda mammucis, un es biju patīkami pārsteigta par to lielumu, svaigumu un sulīgumu, salīdzinot ar lielveikalu piedāvājumu. Iesaku pamēģināt arī jums, sajutīsiet atšķirību!
Ja vēlaties jaunas garšas izjūtas, izmēģiniet šo recepti un padalieties ar iespaidiem! Lai jums visiem skaists un brīnumu pilns šis pirmssvētku laiks un otrā Advente! :)


1 komentārs: