trešdiena, 2016. gada 13. aprīlis

Jauna kafejnīca Rīgā - "Kairi cafe"!

Steidzu jums paziņot, ka Rīgā, Pārdaugavā, Kalnciema ielā 17 atvērusies jauna kafejnīca Kairi cafe. Un to atvēris neviens cits, kā mans mīļākais konditoru pāris Jānis un Maija Kairi! Esmu bezgala priecīga, ka manā rajonā ir par vienu augstas kvalitātes kafejnīcu vairāk! Un, protams, es jau nepacietībā biju aizgājusi novērtēt šo jaunatvērto iestādi!

Lapu salāti ar dārzeņiem un sieru

Jau ienākot pa kafejnīcas durvīm, mani laipni sagaidīja pati smaidīgā saimniece Maija, kura izstāstīja par dienas piedāvājumiem, dzērieniem un kūkām.
Kafejnīcas interjers - ļoti vienkāršs, lakonisks, bet tajā pašā laikā mājīgs un silts - brūnie toņi mijas ar gaišajiem, nekā lieka, viss tīrs un gaumīgs! Es iekārtojos vietā pie loga, no kuras var ērti pārredzēt visu kafejnīcu.

Kairi cafe
Noteikti pieminēšanas vērts ir tas, ka kafejnīcas ēdienkartē pieejama dienas zupa, divu veidu salāti un divi siltie ēdieni. Tātad te var nākt ne tikai uz kūkām, bet arī kārtīgi paēst! Zinot, ka es noteikti gribēšu nogaršot Kairu lieliskās kūkas, iesākumam paņēmu lapu salātus ar dārzeņiem un sieru, kuri bija papildināti ar supergardu mērcīti. Un nebija ilgi jāgaida - salāti tika pasniegti diezgan ātri - ļoti svaigi un garšīgi!


Pēc tam, protams, pienāca kārta kūku degustācijai. Mēs ar sarunu biedreni - Lindu no Mū catering (kas agrāk bija Mū cafe, mana bijusī darba vieta), izvēlējāmies šokolādes eklēru uz pusēm (viens eklērs ir tiešām liels!), par ko es varu galvot - tas ir IZCILĀKAIS ŠOKOLĀDES EKLĒRS, kādu es jebkad ēdusi! Tikpat dievīgi bija pašgatavotie zefīri un atsvaidzinošās piparmētru biskvīta drumstalas ar krēmu un avenēm, kuras mums laipni ieteica pamēģināt pats saimnieks Jānis! 

Izcilais "Kairi cafe" eklērs. Un tā ir tikai puse! :)
Kamēr mēs baudījām maltīti, vienubrīd kafejnīcā pat sastājās rinda, daudz cilvēku iegādājās kūkas un bulciņas līdzņemšanai.
Šim stāstam noteikti sekos turpinājums, jo, protams, visus gardumus vienā reizē nav iespējams nogaršot. Esmu nākamajai reizei noskatījusi bagātīgo šokolādes kūku, tāpat kafejnīcā ir arī burkānkūka, biezpiena kūka, un vēl citas, kuras nepaspēju nogaršot, kā arī svaigi ceptas bulciņas un uz mēles kūstoši zefīri! Turklāt, gandrīz katru dienu kafejnīcas facebook mājas lapā tiek ielikti gan dienas piedāvājumi, gan kārdinošas kūku bildes.
Šajā kafejnīcā es uzreiz sajutos kā MĀJĀS pie savējiem. Gaidīta. Priecīga. Paēdusi. Te strāvo labestīga un mājīga atmosfēra, liela saimnieku mīlestība, sirds siltums un pašu ieliktais darbs! Šeit visi ir laipni un smaidīgi! No visas sirds apsveicu Kairu pāri ar šo brīnišķīgo kafejnīcu, un novēlu daudz, daudz klientu, un lai viss ieplānotais izdodas! :)
Noteikti iesaku - aizejiet un izbaudiet arī jūs! Līdz kafejnīcai no centra ļoti ērti atbraukt ar 12., 25., 9., 5.trolejbusu līdz pieturai "Baložu iela". Izkāpjot pieturā un pārejot pāri ielai, tieši uz stūra jūs gaidīs kafejnīca ar izcilākajām kūkām Pārdaugavā!
Neliela piebilde zināšanai - kafejnīcā nevar norēķināties ar karti, bet ja nu jums skaidras naudas līdzi nav, turpat kafejnīcas ārpusē ir swedbank bankomāts.
Cenas (es teiktu, ļoti demokrātiskas):
Lapu salāti ar dārzeņiem un sieru - 3,50 eur,
Tēja 1,50 eur,
LIELS šokolādes eklērs 2 eur,
Biezpiena kūka 1,50 eur,
Piparmētru biskvīta drumstalas ar krēmu un avenēm 1,25 eur.

Piparmētru biskvīta drumstalas ar krēmu un avenēm

5 komentāri:

  1. Esmu pirkusi tur zefīrus, jau vairākkārt. Zefīri ir fantastiski! Upeņu, zemeņu-rabarberu, aveņu, jāņogu, mmm... Labāki, kādus esmu garšojusi! Un saimnieku pāris tik tiešām ir foršs, atceros viņu vēl no žurnāla "Dienas ēdieni" laikiem.
    Noteikti jāpagaršo arī eklērs, uz fotogrāfijas izskatās tik vilinosi, pārpildīts ar krēmu!!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Absolūti piekrītu! Es gan tikai vienu zefīru veidu esmu nogaršojusi (super gards!), bet nogaršošu arī pārējos. Eklēri ir paši labākie pilsētā! :) Paldies par atsauksmi! :)

      Dzēst
  2. Vai pie Kairiem pieejama autostāvvieta?
    Cieņā,
    Vita

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Labdien, Vita! Stāvvietas, man šķiet, nav, bet turpat uz Baložu ielas vajadzētu būt kādai brīvai vietai, kur novietot mašīnu. :)

      Dzēst
  3. Visgaršīgākās kūkas Rīga un fantastiski gardi ekleri, šī vieta izraisa atkarību:)

    AtbildētDzēst