trešdiena, 2016. gada 8. jūnijs

Ātrā rabarberu kūka

Esiet sveicināti vasaras pirmajā mēnesī! Kā vienmēr, maijā un jūnijā manās mājās uz nebēdu tiek cepti dažādi gardumi no mammas laukiem atvestajiem rabarberiem, jo tieši tagad tiem ir īstā sezona!
Šīs rabarberu kūkas recepte ir ļoti līdzīga Ātrajai ābolkūkai, vien ābolus aizstājot ar rabarberiem.


Sastāvdaļas:
3 lielas vai 4 mazas olas
180g cukura
1/2 tējk. sodas
160g miltu
~ 5-6 vidēji rabarberu kāti
Eļļa+mannā veidnes ieziešanai

Pagatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
Olas saputo ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga, pievieno sodu un miltus, visu saputo viendabīgā mīklā. Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Kūkas veidni ar cauro vidiņu ieziež ar eļļu un pārkaisa ar mannā, arī maliņas. Veidnē ielej pusi mīklas, tajā ieber sagrieztos rabarberus, un tiem uzlej otru pusi mīklas.
Veidni liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz ~25-30 minūtēm. Kūkas gatavību pārbauda ar kociņu. Gatavo kūku atdzesē veidnē, un kad tā ir tikai mazliet silta, apgāž otrādi uz liela šķīvja. Sagriež gabaliņos un pasniedz.

Rezumē:
Bērnībā šī biskvītkūka, tāpat kā ar āboliem, bija un arī tagad ir ļoti iecienīta mūsu ģimenē, jo tā ir ļoti ātri pagatavojama, vienkārša, garšīga, vajadzīgās sastāvdaļas parasti ir mājās, un kūku var ēst pat siltu! Man patīk, ja gadās arī kāds sarkans rabarbers, jo tas dod kūkai interesantāku izskatu. Izmantojiet rabarberus, kamēr tie pieejami, tikai atcerieties, ka tos var lietot uzturā līdz Jāņiem, bet pēc tam var izmantot saldētus. Tos gatavo tā - nomizotus rabarberus sagriež gabaliņos un liek uz dēlīša sasaldēt tā, lai tie būtu vienā kārtā, pēc tam tos saber maisiņos vai kastītēs un liek atpakaļ saldētavā. Lai labi garšo!

8 komentāri:

  1. Vai sodu jādzēš ar krējumu vai etiķi?

    AtbildētDzēst
  2. Paldies par recepti sanaaca superiigi :)! Es veel piiraagu paargriezu un pusem un sapildiiju ar custard ;). Viiramaate un visi slaveeja un edaam gardu muti :)! Tavas receptes vienmeer sanaak - paldies :)!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. DarkPrincess - liels paldies par labajiem vārdiem, ar krēmu noteikti ir garšīgi! Veiksmi turpmāk! :)

      Dzēst
  3. Mmmm, šādu versiju vēl neesmu mēģinājusi! paldies par iedvesmu!

    AtbildētDzēst
  4. Atbildes
    1. Kalorijām nav nozīmes, visu izšķir garša :)

      Dzēst