trešdiena, 2012. gada 25. janvāris

Šokolādes cepumi

Sagribējās uzcept kādus jaunus cepumus. Bradājoties pa neta dzīlēm uzgāju vienu interesantu recepti, kuru vajadzēja izmēģināt.


Recepte atrodama šeit, pēc tās gatavoja arī Signis un uwa.

Sastāvdaļas:
115g sviesta
100g baltā cukura
120g brūnā cukura (es izmantoju gaišo muskovado cukuru)
2 olas
1/2 tējk. vaniļas cukura
1 strīķēta tējk. cepamā pulvera
175g miltu
1/4 tējk. sāls (šķipsniņa)
2 tāfelītes (200g) tumšās šokolādes
~30g valriekstu

Pagatavošana:
Sviestu atlaidina istabas temperatūrā un mīkstu sajauc ar balto un brūno cukuru, pievieno olas, vaniļas cukuru un cepamo pulveri, pieber šķipsniņu sāls un miltus.
Šokolādi un riekstus sasmalcina nevienādos gabaliņos,  pievieno mīklai.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 grādiem. Uz cepampannas uzliek cepamo papīru.
Ar karoti ņem mīklas piciņas un liek atstatus vienu no otras uz pannas. Atstatumam jābūt diezgan lielam, jo cepumi ļoti izplūst un gatavi būs plakani, formu var īpaši nepiekārtot.
Cep 150 grādos 18-20 minūtes. Karstie cepumi būs mīksti, tāpēc uzmanīgi ar lāpstiņu jāņem nost no pannas.

Rezumē:
Lai arī man pašai cepumi neizsauca tādu sajūsmu kā citiem (laikam traucēja karameļu garša), tomēr vīram un bērniem ļoti garšoja. Mazajam uzcepu tikai ar šokolādi, bez riekstiem, labprāt ēda. Ja liek tikai šokolādi, jārēķinās, ka cepumi būs plāni kā pankūkas, tāpēc mīklas piciņas jāliek vēl retāk nekā ja cep ar šokolādi un riekstiem. Cepumi lieli un sātīgi. Kopumā cepumiem nav ne vainas, garšīgi, tomēr es turpināšu meklēt ideālo cepumu recepti.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru