svētdiena, 2011. gada 7. augusts

Cukīni un šampinjonu pīrāgs

Lūkojos uz šo pīrāgu vienu dienu, lūkojos otru dienu, nu tak vajadzētu uzcept!:)
Recepte no vienas biezas "Lielās pavārgrāmatas". Zemāk oriģinālrecepte, iekavās mani labojumi un rezumē.

Auzu pārslu cepumi

Pienācis laiks atgriezties pie vecajām vērtībām:)
Recepte man ir ierakstīta vecajā kulinārijas kladē, bet ja pareizi saprotu, šī ir slavenās Antoņinas Masiļūnes cepumu recepte. Šiem cepumiem ir bērnības smarža un garša, jo maza būdama tos cepu kopā ar mammu.


Siltie vistas salāti "Fiasco"

Tā kā manās rokās jau kādu laiku atpakaļ nonāca Elmāra Taņņa pavārgrāmata "Brīnišķīgās receptes", kurā ir tiešām daudz brīnišķīgu recepšu, iepatikās šie salāti, nolēmu pagatavot.


Taizemes siltie salāti ar liellopa gaļu

Nu dikti mani uzrunāja šie salāti, kuri tapa par godu aizgājušajai Valentīndienai.

sestdiena, 2011. gada 6. augusts

Siera radziņi

Gadījās nogaršot Lāču siera radziņus un sagribējās pašai tādus uzcept.
Netā ir daudz recepšu, kuras atkārtojas, tāpēc es neņēmu konkrētu.


Kabaču pankūkas

Tā kā ir kabaču laiks, īstais brīdis pagatavot kabaču pankūkas!
Vispirms šīs pankūkas pagaršojām esot ciemos pie vīramammas, pēc tam nolēmu uzcept pati, jo pankūkas ir vienkārši satriecošas!:)

trešdiena, 2011. gada 3. augusts

Sveiki visapkārt!:)

Atzīstos, esmu gardēde:)
Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka ēdienu vajag gatavot garšīgu. Un man ļoti patīk, ja ēdiens ir arī skaisti noformēts. Ēdienu gatavošana nav tikai pienākums, bet iedvesmojoša nodarbe, kuras rezultātu ne vienmēr var paredzēt, kas arī ir pats interesantākais. Kad recepšu idejas ir izsmeltas, talkā nāk dažādas pavārgrāmatas, žurnāli, cilvēki un neizsmeļamais internets. Nu jau 5 gadus es aktīvi darbojos SAPā, kur ne tikai dalos ar receptēm, bet arī pati smeļos iedvesmu un receptes no brīnišķīgajām Sap ķēķa meitenēm, kuras arī ir lieliskas sarunu biedrenes. Paldies viņām! Esmu piedalījusies 3 Sap ķēķa tusos un ļoti priecājos, ka ir ieviesta tāda tradīcija. Tā kā recepšu ir daudz, radās doma par sava bloga radīšanu. Tad nu šis blogs būs kā visu manu gatavoto ēdienu apkopojums, jo ir taču jauki, ja visas receptes atrodamas vienuviet:) Sākumā es pakāpeniski likšu receptes no arhīva, pēc tam arī jaunās. Priecāšos, ja izdosies jūs iedvesmot!:)
Paldies manai mammai par bloga tapšanas ideju un vīram par milzīgo darbu bloga noformēšanā!
Un vēl - viens no maniem moto - galvenais ir izaicinājums, ēšana paliek otrajā plānā:)