svētdiena, 2012. gada 8. aprīlis

Priecīgas Lieldienas!:)

Lieldienās jau kopš manas bērnības olas krāsojam tradicionāli - izmantojot dažādus iespējamos dabas materiālus - sienu, zāles stiebriņus, jaunās lapiņas, pūpolus, zaļumus, grūbas, putraimus, rīsus utt. Izdekorētās olas tinam marlītē, kuru aptinam ar diegu un vāram sīpolu mizās. Jau vairākus gadus šī tradīcija ienākusi arī manā ģimenē. Pagājušogad un šogad mans lielais palīgs ir pirmsskolniece meitiņa. Un lūk, kas šogad sanāca!:)


Šogad kā galveno olu dekoru izmantojām dilles, kuras izveidoja skaistu, smalku rakstu, grūbas, kviešu putraimus, lociņus, pūpolus un sīpolu mizas. Meitiņai ļoti patika darboties ar olu krāsošanu, viņa būtu gatava krāsot pat divus dučus (tikai žēl, ka olu nebija tik daudz:D)! Un kāds prieks bija pēc tam ar priekā drebošu sirsniņu gluži kā Ziemassvētkos nepacietīgi tīt vaļā dāvanu (olu) un skatīties, kas tur ir sanācis! Šo prieku novēlu ikkatram!
Mīļie, lai jums visiem priecīgas, saulainas un siltas Lieldienas! Lai izdodas nokrāsot skaistas olas, lai izdodas kārtīgi izšūpoties (lai vasarā nekostu odi!) un uzvarēt olu kaujās!:)
Atcerieties, vasara būs pavisam drīz!:)

Zaķīts aiziet ciku, caku -
Svilpodams pa meža taku!
Tas groziņā nes lielu prieku,
Izdalīdams to kā nieku!:)

4 komentāri:

  1. Dilles-tā ir laba doma. Mēs parasti sniegpulksteņus un visādas(ne)zālītes tinam klāt.
    Gaišus svētkus arī Tavai saimei:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Fio, zini, redzot citās galerijās, cik skaisti sanāk ar herbāriju, izdomāju, ka šovasar arī to izveidošu, lai nākamajās Lieldienās varētu izmantot:)
      Paldies, Tev un Taviem mīļajiem arī priecīgus svētkus!:)

      Dzēst
  2. Nekad nebiju mēģinājusi ar dillēm, nezināju, ka tik skaisti sanāk! Izskatās kā ļoti skaists dekors.
    Priecīgas tev Lieldienas! :)

    AtbildētDzēst