svētdiena, 2012. gada 15. aprīlis

Pavasara salāti

Man patīk ik pa laikam izdomāt kādus jaunus un nebijušus salātus. Kombinācijā ar svaigo sieru, kaltētiem tomātiem, svaigiem dārzeņiem un ķirbju sēklām, tapa vieni ļoti garšīgi salāti, kurus gribējās nosaukt par godu pavasara atnākšanai.


Recepti izdomāju, saliekot kopā pieejamos produktus.

Sastāvdaļas:
1/3 Iceberg salātu galviņas (var izmantot jebkuras salātlapas un/vai rukolu)
2 ar mizu vārīti kartupeļi
1/4 paprikas
1 tomāts
2 redīsi
3 kaltētu marinētu tomātu eļļā pusītes
Nepilna burciņa Trikātas Sniega bumbas ar papriku
Sauja ķirbju sēklu
Dilles (vai citi zaļumi pēc izvēles)

Pagatavošana:
Iceberg salātlapas nomazgā, nosusina un saplucina lielā šķīvī. Kartupeļus nomizo un sagriež garenās daiviņās, liek virsū salātlapām. Papriku sagriež stienīšos, tomātu šķēlītēs, redīsus ripiņās un visus dārzeņus kārto uz kartupeļiem. Sniega bumbas sagriež 4 daļās, liek uz dārzeņiem, kaltētos tomātus sagriež kubiņos un pārber pāri salātiem. Pa virsu pārkaisa sagrieztas dilles (vai citus zaļumus) un ķirbju sēklas. Pāri salātiem pārlej ~2 tējk. eļļas no Sniega bumbu burciņas.

Rezumē:
Man ļoti, ļoti gāja pie sirds šie salāti! Tā kā es tos gatavoju kā pamatmaltīti, kartupeļus pievienoju sātīgumam, taču, izmantojot salātus kā piedevu, kartupeļus var nepievienot. Sastāvdaļas var variēt kā vien sirds vēlas, var pievienot gaļu, zivis. Ķirbju sēklas man garšo arī tīrā veidā, tāpat kā siers. Kaltētie tomāti tikai nesen bija mans atklājums, jau sen gribēju tos nogaršot un neesmu vīlusies, salātos un maizē tie ir ideāli! Pamēģiniet jūs arī!:)

2 komentāri: