piektdiena, 2012. gada 6. aprīlis

Tešlas pauniņas ar gaļu un sniega bumbām

Domāju, daudzi pazīst Tešlas kārtaino mīklu, kura saldētā veidā nopērkama lielveikalos. Šī ir vienīgā mīkla, kuru pērku un turu saldētavā, jo man patīk, ka no tās ātri var pagatavot dažādus gardumus.
Vienu recepti ar Tešlu esmu jau te ievietojusi, tā ir garšīgā kārtainā ābolkūka, tagad laiks atrādīt vienu lielisku uzkodu, kuru patiesībā gatavoju jau kādus 4 gadus.


Recepti ar šo mīklu izdomāja mana mamma, kura savukārt iedvesmojās no Mārtiņa Sirmā.

Sastāvdaļas:
1 iepakojums dzeltenās Tešlas mīklas (6 plāksnes)
~300-400g maltās gaļas (man bija cūkgaļa, var izmantot jaukto vai liellopa gaļu)
1 sīpols
2 vidēji tomāti (var izmantot konservētos)
Sāls, pipari, garšaugi (pēc izvēles)
Gaļai var pievienot sasmalcinātu ķiploku, ja vēlas (es parasti nelieku)

Pagatavošana:
Tešlas mīklu izņem no saldētavas, attaisa no iepakojuma un izņem plāksnes atlaidināties uz ~15-20min.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Sīpolu sīki sagriež un apcep. Malto gaļu apcep, tai pielej nedaudz ūdens un cep līdz šķidrums iztvaiko. Gatavai gaļai pievieno apcepto sīpolu, sāli, piparus un garšaugus (ja vēlas). Gaļu noliek atdzesēties.
Tomātus blanšē, tiem novelk miziņu un tos sagriež kubiņos. Tomātus pievieno maltajai gaļai un visu samaisa.
Katru mīklas plāksni šķērsām pārgriež uz pusēm tā, lai izveidojas divi četrstūri. Uz katra četrstūra liek ~1 ēd.k. maltās gaļas ar tomātiem un tam virsū vienu veselu vai nepilnu sniega bumbu. Tāpat rīkojas ar pārējām plāksnēm.
Katram četrstūrim paceļ augšā visus stūrus un ar pirkstiem tos savirpina (pagriež vienā virzienā) kopā tā, lai tie neattaisās vaļā (mīklai jābūt pilnībā atlaidinātai).
Kopā sanāk 12 pauniņas, kuras liek uz pannas, kura noklāta ar cepampapīru, un liek cepties 180 grādos ~20-25min. Ņem ārā un nedaudz atdzesē.
Gatavas var ēst siltas vai atdzesētas ar buljonu vai tēju.

Rezumē:
Mūsu ģimenē šī ir diezgan iecienīta uzkoda, kurai ir vēl citi varianti, t.sk. veģetārie, piemēram:
1)pauniņas tikai ar sniega bumbām;
2)pauniņas ar sniega bumbām, tomātiem un baziliku
2)pauniņas ar sēņu salātiem
3)pauniņas ar ābolu vai ābolu-brūkleņu ievārījumu,
4)pauniņas ar Fitaki sieru
5)pauniņas ar veseliem āboliem (bez serdes)
Variāciju iespējas ir visdažādākās un pēc katra gaumes, taču tieši augstākminētais variants ir viens no garšīgākajiem.
Esmu gatavojusi arī mazās pauniņas, tad viena mīklas plāksne jāsadala 6 vienādās daļās, kas ir izdevīgi gatavojot lielākam ciemiņu pulkam.
Sniega bumbas ne tikai man, bet arī manai mammai ir viens no mīļākajiem siera produktiem, tāpēc arī vecāki šīs pauniņas ir iecienījuši. Ļoti garšīgi un sātīgi!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru