svētdiena, 2012. gada 22. aprīlis

Sviestmaize ar kūpinātu skumbriju

Lai gan neesmu zivju mīļotāja, tomēr dažas zivis man garšo jo īpaši. Kūpināta skumbrija ir viena no tām. Vienā launagā pagatavoju pavisam vienkāršu, bet ļoti garšīgu uzkodu - sviestmaizi ar kūpinātu skumbriju.


Reiz gatavoju salātus ar kūpinātu skumbriju, kuri arī garšoja lieliski.

Sastāvdaļas (2 porcijām):
2 sendviču maizītes (man bija Rimi kulinārijas graudu maizītes "Voldemāriņš" )
Sviests
2 lielas garenas salātlapas
4-6 gurķu šķēlītes
1/3-1/2 kūpinātas skumbrijas filejas (atdalītas no asakām)
Sagriezti lociņi (to vietā var pievienot sarkanā sīpola ripiņas)

Pagatavošana:
Maizītes gareniski pārgriež uz pusēm. Maizīšu apakšējo daļu pārsmērē ar sviestu, tad uz tās kārto salātlapu, gurķu šķēlītes un skumbrijas filejas gabaliņus. Liek virsū maizīšu augšējo daļu (vāciņu) un pārkaisa ar lociņiem. Sāls nav nepieciešams, jo zivs ir pietiekami sāļa.

Rezumē:
Vienlīdz labs brokastu, pusdienu vai launaga ēdiens, vienkārši pagatavojams un ļoti garšīgs! Sastāvdaļas var mainīt kā vien katrs vēlas.
Un kāda ir tava iemīļotā sviestmaize?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru