ceturtdiena, 2011. gada 8. septembris

Ātrā ābolkūka

Tā kā talciniekiem laukos ir ne tikai kārtīgi jāpaēd siltas pusdienas, bet vajadzīgs arī kaut kas uz kārā zoba, izcepu divas gandrīz identiskas ātrās ābolkūkas, kuras lieliski iederējās pēc labi padarīta darbiņa.


Sastāvdaļas:
3 olas (šoreiz izmantoju 4)
1 glāze cukura
1/2 tējk. sodas
1 glāze miltu
~6-7 vidēji āboli
Kanēlis (ja vēlas)
Eļļa+mannā pannas ieziešanai

Pagatavošana:
Olas saputo ar cukuru, pievieno sodu un miltus. Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Kūkas veidni ar cauro vidiņu ieziež ar eļļu un pārkaisa ar mannā (arī maliņas). Veidnē ielej pusi mīklas, tad tajā ieber ābolus (ja vēlas, tos pārkaisa ar kanēli) un tiem uzlej atlikušo mīklu. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180* (ar konvekciju vai bez - skatīt lejā update!) ~35-40 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.

Rezumē:
Šī kūka izdosies pat tiem, kuri ar gatavošanu ir uz "jūs". Ļoti vienkārša, ātra un garšīga biskvītkūka ar āboliem, kurus pavasarī aizvietoju ar rabarberiem. Ja ābolus liek pa vidu mīklai, tie vienmērīgi sadalās pa visu kūku un šādi kūka nav sausa (bet es ciest nevaru sausas kūkas!). Ja liek 4 olas, miltus jāliek maķenīt vairāk. Vēl viens manas bērnības gardums un manam vīram šī ir viena no mīļākajām kūkām. Tagad, ābolu laikā, noteikti uzcepiet!:)
Update:
Pieminēju, ka šo kūku cepu laukos pie mammas, tādēļ viņas krāsnī to cepu AR konvekciju, taču nepieminēju, ka savās mājās šo ābolkūku cepu BEZ konvekcijas, jo manā krāsnī šāda temperatūra ar konvekciju būtu par karstu. Lūdzu ņemiet vērā savas krāsns īpatnības - ja jūsu krāsnī kaut ko cepot uz 200-220 grādiem, tas mēdz piedegt, iesaku konvekciju neizmantot!



57 komentāri:

  1. Ņammmmmm, paldies par gardo un vienkāršo ideju ābolu notiesāšanai!Es uzcepu apaļajā formā un nav ne vainas!Viola

    AtbildētDzēst
  2. Man gan nesanāca! Varbūt miltus pieliku pa maz, nezinu! Kūkai bija dīvaini zaļgana nokrāsa, likās, ka no āboliem.

    AtbildētDzēst
  3. kičs - Hm, zaļganai gan nevajadzētu būt, varbūt importa āboli vai vecas olas pie vainas? Tiešām dīvaini:(

    AtbildētDzēst
  4. Nē, āboli no pašas dārza. Par olām neesmu pārliecināta, jo veikalā pirku, mājās ātri izlietojam. Man prasījās pievienot kādu pavalgu mīklai, jo likās kaut kas trūkst :)

    AtbildētDzēst
  5. kičs - grūti teikt, kas tieši pie vainas, man nekad tā nav gadījies ar šo konkrēto kūku, kuru cepu jau gadiem... Tiesa, uz vecām olām gan ir gadījies uzrauties arī tad, ja termiņš tām nav iztecējis:)

    AtbildētDzēst
  6. Kūka apēsta, vainīgo nesameklēsim ;)

    AtbildētDzēst
  7. kičs - nākamreiz noteikti sanāks labāk!:)

    AtbildētDzēst
  8. ieliku cepties uz 180 grādiem, pēc 10 minūtēm augša jau bija melna kā ogle :(

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Te jāskatās pēc krāsns, katram tā ir savādāka. Tātad Jūsu krāsnī šo kūku nevar cept ar konvekciju.

      Dzēst
  9. Kā izpaužas tā konvekcija? (man tāda parasta padomju laika cepeškrāsns, grādus mēru ar speciālo termometriņu). Baiba.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Konvekcija ir karstā gaisa plūsma cepeškrāsnī. Šai kūkai tā nav ļoti svarīga, var cept arī parastajā režīmā.

      Dzēst
  10. Paldies par kārtējo garšīgo recepti.
    Pirmoreiz cepot pirms likšanas cepeškrāsnī nodomāju ,ka laikam vajadzēja ņemt dubultporciju ,tik maz izskatījās ;-) Sanāca labā biezumā.

    Vēreiz paldies !

    AtbildētDzēst
  11. Es jau vairákus gadus cepu so kúku, bet bet sodas, sanák lieliska. Vienkársi ilgák ir jákulj ar mikseri.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par komentāru!:) Vēl var (gaisīgumam) olu baltumus sakult atsevišķi un iecilāt mīklā.

      Dzēst
  12. Superīga recepte. man labi sanāca. paldies

    AtbildētDzēst
  13. Mmmmmm, loti gardi sanaca!!! Paldies!! :)

    AtbildētDzēst
  14. Recepte nudien ir laba un ātri pagatavojuma, sanāca garda.
    Paldies!

    AtbildētDzēst
  15. bija garšigi bija ļoti garšīgi :D :D

    AtbildētDzēst
  16. es jau cepu daudzas kūkas bet ši bija vis vis garšigkā

    AtbildētDzēst
  17. tā putošana ir domāta tā riktīgi vai itkā samaisam?

    AtbildētDzēst
  18. Meita teica, ka man esot jābūt lepnai, jo ļoti garda sanāca;)Es tikai cepu apmēram 25 minūtes ar visu to gaisa plūsmu. Ideāli un galvenais ātri!!!

    AtbildētDzēst
  19. Tiko uzaisīju, bērni ēd un slavē:)) Paldies par recepti!!!!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Prieks, ka izdevās iepriecināt bērnus!:) Tā turpināt!:)

      Dzēst
  20. Sveiki! Man radās jautājums par eļļas daudzumu:) Un izskatās, ka man vienai :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveika! Eļļu vajag ļoti maz (nu maksimums kādas pāris ēd.k.), tikai tik, lai ieeļļotu visu tortes formu (neaizmirstot arī pašu vidiņu). Tā ir vajadzīga, lai pēc tam gatavo kūku ir vieglāk atdalīt no formas. Es parasti izmantoju konditorejas birstīti, kuru iemērcu eļļā un tad izsmērēju pa visu formu. Pēc tam ieberu nedaudz mannā un kustinot formu uz visām pusēm, vienmērīgi noklāju virsmu. Lai veicas! :)

      Dzēst
  21. ieliku cepties bet mīkla tik maz sanāca ka var teikt nenosedza pat ābolus laigan ābolus liku mazāk kā rakstīts :( redzēsim kas sanāks..

    AtbildētDzēst
  22. Ojjjiii Kika!
    Paldies par recepti. Man kaadu briidi ieprieksh ienaacaas vairumaa pluumes un aaboli, mekleeju piemeerotu recepti. Atradu Taveejo un uz shiis baaziites tad nodragaaju 3 (Taveejo klasisko, ar pluumeem, kam cukura vietaa kakao dzeeriena pulveris, un tresho ,miltu vietaa brokastu muslji), visi 3 sanaaca lieliski, bet mani "jaunie ljaudis" prieksroku deva Taveejai klasiskajai:) Shodien atkal cepu tieshi sho. Peedeejie rudens aaboli daarzaa...
    Paldies par rudeni:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par komentāru, prieks, ka izdevās garšīgs rudens! :)

      Dzēst
  23. Paldies par lielisko recepti. Sanāca vienkārši dievīga.!!!!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mairita S. - paldies par atsauksmi, priecājos! :)

      Dzēst
  24. Kika, saki lūdzu kā var dabūt no formas ārā tik perfektu kūku? Kur ir tas noslēpums?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mairita S. - viss noslēpums ir formas ieeļļošanā un nobēršanā ar mannu. Skatīt augstāk komentārā Marikai Lejniecei :) Veiksmi! :)

      Dzēst
  25. Ljoti laba receptiite
    cepu un cepshu PALDIES KIKA

    AtbildētDzēst
  26. Mīkla baigi zeltena...ceru ka sanāks:)

    AtbildētDzēst
  27. Šovakar izcepu šo abolkuku , sanaca fantastiski garda !!! Loti viegla un pati mute kūst !!!

    AtbildētDzēst
  28. Paldies par garšīgo recepti ābolkūkai! :)

    AtbildētDzēst
  29. Nez kā sanāktu ābolu vietā likt svaigas upenes?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja garšo upenes, tad var pamēģināt eksperimentēt. :)

      Dzēst
  30. Pirmo reizi izcepu, sanāca super! Tagad cepu otro reizi. ..:)

    AtbildētDzēst
  31. Labdien!
    cik cm ir Jūsu veidne?

    AtbildētDzēst
  32. Vienkārši pasaka. �� paldies.

    Cukuru gan nākošreiz bišķi, bišķi mazāk pielikšu (laikam man liela glāze :D), bet no kūkām turpmāk cepšu tikai šo! :)))))

    AtbildētDzēst
  33. GARDA GAN. UN VIRSAS GAROZIŅA MANĒJIEM. AIZGĀJA UZ URRĀ. TĀS DĒĻ VIEN ESOT GATAVI ŠO KŪKU ĒST. ĻOTI VIENKĀRŠA YN GARDA KŪKA.

    AtbildētDzēst
  34. Sveiki!!!
    Mannna obligāti jāliek klat??

    AtbildētDzēst