piektdiena, 2011. gada 16. septembris

Korejas burkāni

Ir koriandra fani un ir nīdēji, es, šķiet, sāku sliekties pie tiem pirmajiem:) Pēc šīs vienkāršās receptes šos pikantos salātus var viegli pagatavot mājās.


Izmantoju Rudes recepti. Te ierakstu daudzumus, kurus es izmantoju.

Sastāvdaļas:
500g burkānu
2 tējk. cukura
2 ēd.k. 9% etiķa
10 ēd.k. eļļas (izmantoju rapšu)
1,5 tējk. sāls (bez kaudzes)
1 tējk. koriandra sēklu
3 ķiploka daiviņas

Pagatavošana:
Burkānus sarīvē vai sagriež salmiņos (es rīvēju uz speciālās rīves, ko aizņēmos no vīramammas). Marinādes sastāvdaļas sajauc. Pielej burkāniem, pieliek ķiploku, kurš izspiests caur spiedi un iepriekš uz sausas pannas nedaudz apsusinātas koriandra sēklas (es nesusināju).
Burkānus ar rokām saspaida, lai izdalās sula un burkāni kļūst mīksti. Salātus liek uz dažām stundām ledusskapī ievilkties (es liku uz visu nakti).

Rezumē:
Jau tikko gatavoti salāti garšoja labi! Nākamajā rītā tie bija forši savilkušies, marināde manas garšas kārpiņām nebija ne par stipru, ne par vāju. Vīram arī garšoja. Ļoti lēti salāti, jo burkāni un ķiploki man bija no laukiem, pārējās sastāvdaļas jau bija mājās.

2 komentāri:

  1. Tās koreandra sēklas mazliet pagrauzdētas uz pannas izdod vairāk aromātu. Tāpat ir ar lauru lapām pirms likšanas zupā/sautējumā.

    AtbildētDzēst
  2. Īva - par lauru lapām nezināju, tās zupās/mērcēs/sautējumos lieku tāpat, par sēklām - jā.

    AtbildētDzēst