otrdiena, 2011. gada 9. augusts

Cannelloni ar Fitaki sieru un sēnēm

Saņēmos beidzot pirmo reizi mūžā pagatavot kaneloni ar visu bešamela mērci:)
Sākumā gribēju taisīt ar rikotu un spinātiem, bet tā kā nedabūju ne vienu, ne otru, izdomāju savu pildījuma variantu.



Recepte no vienas pavārgrāmatas, bet manā versijā.

Pildījumam:
500g šampinjonu
2 lieli sīpoli
400g Fitaki siera
Sāls, pipari

Bešamela mērcei:
30g sviesta
30g kviešu miltu
500ml piena
16gab cannelloni (lielo trubiņu makaronu)

Vēl:
~100g Holandes/Krievijas siera pārkaisīšanai
Sviests trauka ieziešanai

Piezīme:
Vienā pakā ir 250g cannelloni, 24 gabali pēc skaita, es izlietoju 16 gab, liku vienā kārtā 20x28cm kantainā Pyrex formā

Pagatavošana:

Šampinjonus ar birstīti notīra, sīki sagriež un izcep eļļā gatavus. Sīpolu nomizo, arī sīki sagriež un izcep. Bļodā sajauc siltos šampinjonus, sīpolus, Fitaki sieru, masai pieber sāli, piparus. Sāli daudz nevajag, jo siers ir pietiekami sāļš.
Ņem pa vienai kaneloni trubiņai un ar mazu karotīti pilda tajā iekšā siera-sēņu-sīpolu masu. Pildītās trubiņas liek ar sviestu ietaukotā veidnē.
Gatavo mērci:
Izkausē sviestu, maisot tajā apcep miltus gaiši brūnus un, spēcīgi maisot, pakāpeniski pievieno pienu. Mērcei pieber sāli, piparus (vēl var likt rīvētu muskatriekstu).
Mērci pārlej pāri pildītajiem kaneloni, uzkaisa 50g siera un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos ~40 minūtes. 10 minūtes pirms gatavības pārkaisa ar atlikušajiem 50g siera.


Rezumē:
Par mērci: man nekad, šādi gatavojot, nav sanācis uztaisīt mērci bez kunkuļiem:D Parasti es miltus jau iepriekš sajaucu ar ūdeni vai pienu (nedaudz), tad lieku pannā, uzkarsēju un tad leju klāt pienu/krējumu. Tāpat arī šoreiz, protams, sanāca kunkuļi, bet visu glāba vecais labais sietiņš, caur kuru izlēju mērci un visi kunkuļi palika sietiņā:)
Vispār ir ko noņemties ar to pildīšanu, labi, ka mājās atradās brīnummaza karotīte, ar ko bija ļoti viegli iepildīt. Šo ēdienu nevar taisīt steigā, tas prasa laiku.
Paši kaneloni sanāca garšīgi, bet mērci es taisītu tomēr divas porcijas, jo lai arī trubiņas liku vienā kārtā un mērce tās pārsedza, cepšanas laikā trubiņu augšdaļa bija diezgan paplika. Pildījums ļoti labi turās iekšā, nejūk, ir stingrs, bet man pat prasītos sulīgāks. Gribēju likt arī tomātu, bet domāju, ka būs par slapju, laikam tomēr nebūtu vis:) Sieru (visu porciju) labāk likt ~10min pirms cepšanas beigām, nebūs tik pārcepts un ciets.




5 komentāri:

  1. Nopirku jau tos trubiņu makaronus, bet vēl kaut kā nevaru saņemties pagatavot. :D

    AtbildētDzēst
  2. Nu ir jau ņemšanās ar šīm trubiņām, bet gan jau sanāks labi!:) Fitaki sieru var aizstāt ar kādu maigāku (to pašu Ricotta), jo šis siers ir diezgan sāļš un vēl pildījumā var likt malto gaļu.

    AtbildētDzēst
  3. tie makaroni iepriekš nav jānovāra?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nav jānovāra. Ja šķidruma būs pietiekami, kaneloni sanāks mīksti un sulīgi.

      Dzēst
  4. "mērci es taisītu tomēr divas porcijas" Nav īsti skaidrs ko šis nozīmē? Tas ir domāts, ka mērce ir jāliek x2 uz šo daudzumu ar domu, lai pilnīgi tiktu nosegti makaroni? Vai viņi sanāk saucis, ja mērce pilnībā neapsedz?
    Kā arī gribēju jautāt, lai sanāktu sulīgāk, tad labāk iesakāt likt sagrieztus tomātus kopējai masai?

    AtbildētDzēst