svētdiena, 2011. gada 14. augusts

Padomju laiku omlete

Ja uznāk nostaļģiskas atmiņas par bērnudārza/skolas/ēdnīcu laiku, kad brokastīs pasniedza četrkantīgo bālo omleti ar zilgano apakšu, tad šī ir īstā recepte, ar ko atmiņu atsvaidzināt:) Visiem, kas grib atcerēties padomju laikus :)


Sastāvdaļas:
3 olas
3 ēdamkarotes ūdens
Šķipsniņa sāls
Sviests ietaukošanai

Pagatavošana:
Uz katru olu jāliek ēdamkarote ūdens. Ja 4 olas, tad 4 ēd.k. ūdens, ja 5 olas, tad 5 ēd.k. ūdens utt. Cepeškrāsni sakarsē līdz ~180 grādiem.
Olas ar dakšiņu sakuļ viendabīgā masā, pievieno ūdeni, sāli un ja ir vēlme - svaigi maltos melnos piparus. Pannu (man bija apaļš stikla trauks 18cm diametrā) ietauko ar sviestu, tajā ielej olu masu un trauku liek uz restītēm pa vidu cepeškrāsnī un cep ~20min. Lēnām atdzesē cepeškrāsnī vai istabas temperatūrā. Omlete pēc izņemšanas strauji saplok, tāpēc vēlams neturēt caurvējā vai pie atvērta loga.

Rezumē:
Omletei var pievienot dažādas garšvielas un piedevas, bet mūsu ģimenē tā garšo tāda pati kā senos laikos - bez piedevām. Ja vēlas, ūdeni var aizvietot ar pienu. Šo recepti ilgi meklēju, arī daudz eksperimentēju, bet, kā izrādās, viss ģeniālais ir vienkāršs:)

4 komentāri:

  1. tagad taisu šo ēdienu, ceru ,ka būs garšīgs!!!

    AtbildētDzēst
  2. Tiešām to omleti var uzcept tikai ūdeni vien pievienojot? Es liku 5 olas un 5 ēd. karotes krējuma, bet sanāca tāda ļoti plāna.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ar krējumu omlete tik ļoti nepacelsies, ūdens vietā var izmantot pienu :) Vēl, protams, viss atkarīgs no trauka izmēra :)

      Dzēst