piektdiena, 2011. gada 12. augusts

Par siera kūkām

Ar siera kūkām man ir īpašas attiecības:)

Pirmo siera kūku nogaršoju Čilli Picā tālajā 2007. gadā. Un tā bija tik dievīga, ka nolēmu - man šis gardums ir jāgatavo pašai! Ilgi meklēju receptes, arī SAPā jautāju, tomēr neviena nelikās tāda, kas būtu MANA.
Un tad kā uz burvja mājienu Ziemassvētkos dāvanā saņēmu grāmatu ar nosaukumu "Uzkodas", kur bija ilgi gaidītā mana siera kūkas recepte! Tieši tik vienkārši pagatavojama un brīnumgarda, kādu meklēju! Nu jau sastāvdaļas ir pieslīpētas un kūka sanāk vienkārši perfekta! Recepte, protams, būs arī šajā blogā:)
Nu un tad kad klasiskās siera kūkas recepte ir atrasta, sāku pievērsties tās atvasinājumiem, jo gribējās jaunas garšas sajūtas. Tad manās rokās nokļuva grāmata "Siera kūkas", kurai man kā siera kūku fanei vienkārši vajadzēja būt manā plauktā!
Tā nu sāku izmēģināt receptes vienu pēc otras, kuras liku arī SAPā un likšu arī šeit. Atceros, ka SAPā mani pat par siera kūku pavēlnieci vai feju nosauca:D Bet tā nu tas ir - siera kūkas, šķiet, vienmēr paliks manas mīļākās kūkas.
Tagad mana siera kūku TOPA godpilnajā 1.vietā ir - Ābolu siera kūka ar karameļu mērci. Ar perfektu ābolu-riekstu-karameļu-siera-cepumu garšas kombināciju, recepte arī pielabota un izstrādāta tā, lai kūka sanāktu perfekta. Iesaku pagatavot!
Ar šo recepti arī sākšu te likt visas manas gatavotās siera kūkas.
Un vēl kas - siera kūkās es parasti izmantoju Kāruma svaigo sieru bez piedevām - gan tāpēc, ka mūsu ražojums, gan tāpēc, ka cena draudzīgāka, nekā iepriekš iecienītajam Philadelphia sieram un ar šo sieru kūkas vienmēr sanāk garšīgas.

2 komentāri:

  1. Pa reizei ieskatoties SAPā, priecājos par Tavām siera kūkām /jo arī man ar tām ir īpašas attiecības/ un vienmēr pie sevis nodomāju - kāpēc neveido savu blogu? Un te nu ir. Apsveicu, lai daudz jaunu radošu ideju!

    AtbildētDzēst
  2. Gunta - kas lēni nāk, tas labi nāk:) Laikam jau man bija idejiski jānobriest šādam pasākumam, jāsagaida īstā iedvesma un enerģija. Paldies par novēlējumu!:)

    AtbildētDzēst