pirmdiena, 2011. gada 15. augusts

Šokolādes keksiņi

Lieliski un supergardi šokolādes keksiņi, kuri paši uzprasās uz apēšanu un no ledusskapja pazūd aizdomīgā ātrumā:)


Šos keksiņus atradu lielajā grāmatā "Klasiska mājas virtuve" un nevarēju noturēties, neizcepusi. Recepte ļoti vienkārša, bet rezultāts fantastisks! Te lieku jau ar maniem labojumiem.

Sastāvdaļas:
40g kakao pulvera
~7 ēd.k. verdoša ūdens
3 olas
175g sviesta (kausēta)
175g pūdercukura
115g miltu
1 tējk. ar kaudzi cepamā pulvera

Glazūrai:
120g sviesta (kausēta)
200g pūdercukura ar šokolādes garšu (DanSukker)
1 ēd.k. kakao pulvera
~6 ēd.k. piena

Pagatavošana:
Mafinu veidnē ieliek papīra groziņus. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
Bļodā iesijā kakao pulveri, ielej verdošu ūdeni un visu samaisa biezā pastā. Pievieno pārējās keksu sastāvdaļas un visu sakuļ ar elektrisko putotāju vai spēcīgi sakuļ ar koka karoti.
Mīklu līdz pusei iepilda groziņos (1 kārtīga ēdamkarote, vairāk nevajag, citādi nebūs vietas glazūrai) un liek cepties 180 grādos ~15 minūtes. Izceptus keksiņus atdzesē.
Gatavo glazūru:
Kausētu sviestu ielej bļodā, iesijā kakao pulveri un samaisa. Iejauc pienu un pamazām pieber pūdercukuru ar šokolādes garšu, visu kārtīgi samaisa un noliek nedaudz sabiezēt. Kad masa palikusi smērējamas pastas biezumā, to vienmērīgi ar noapaļotu nazi uzklāj uz atdzisušajiem keksiņiem. Gatavos keksiņus ieliek aukstumā vismaz uz pāris stundām. Pasniedz, kad glazūra ir sacietējusi.

Rezumē:
Man kopā sanāca 20 keksiņi, bet ja "izstieptu", sanāktu visi 24 gabali (2 porcijas). Grāmatā norādītais glazūras daudzums gan bija par maz, no maniem izlabotajiem daudzumiem tas sanāca tieši 20 keksiņiem. Jau ilgi meklēju tādus šokolādes keksiņus, kuri nebūtu sausi. Šiem visa sāls ir glazūrā, jo kopā ar to pufīgie keksiņi ir pietiekami mitri un garšo vienkārši ideāli! Visa mūsu ģimene "uzkrita" šiem keksiņiem un pat atļāvās tādu greznību kā keksiņus brokastīs:)
P.S.Iepriekšējā dienā vispirms pamēģināju vienu keksiņu porciju ar zemesriekstu sviesta un svaigā siera pildījumu (100g svaigā siera Kārums, 60g zemesriekstu sviesta, 2 ēd.k. pūdercukura) pēc Antuanetes receptes, gaumes lieta, mums visiem tomēr negaršoja. Tādi garšotu zemesriekstu sviesta faniem.

Šokolādes keksiņu mīkla

Keksiņi bez glazūras
Šokolādes glazūra


Var arī izgreznot

Šķērsgriezums
Šokolādes keksiņi ar zemesriekstu sviesta un svaigā siera pildījumu

29 komentāri:

  1. Izmēģināju, sanāca un garšoja ļoti labi. Visu ņēmu uz pusi mazāk, un sanāca tieši 12 smukiem keksiņiem. Cepu ilgāk par 15 minūtēm. Paldies par foršo recepti. Vīrs novērtēja, ka kesiņi nav sausi.

    AtbildētDzēst
  2. Un atkal man nesanāca! Konsultējos ar māsu (anonīmais rakstītājs pirmajā komentārā), viņa cepusi vairākas reizes un ir sanācis vienmēr un izspriedām, ka iespējams miltus pieliku pa daudz klāt! Kaut kad nedēļas beigās mēģināšu vēlreiz.

    AtbildētDzēst
  3. kičs - kā tad tā?:( Vajadzētu Tev satikties ar māsu un uzcept kopā:) Es šos cepu 2x un abas reizes sanāca ideāli. Ja stingri pieturās receptei, vajadzētu sanākt. Turu īkšķus par nedēļas nogali!
    P.S.Ja vienus un tos pašus miltus izmantoji gan ābolkūkai, gan šiem keksiņiem, varbūt vaina ir miltos?

    AtbildētDzēst
  4. Domāju ka milti nebūs pie vainas, jo ar šiem miltiem pankūkas, kefīrplātmaizes un sēnītes vairākas reizes cepu un sanāca labi!
    Māsa ar šiem keksiņiem mūs cienāja, tāpēc zinu kā ir jābūt! ;)

    AtbildētDzēst
  5. kičs - skaidrs! Gaidīsim nedēļas nogali!:)

    AtbildētDzēst
  6. Šoreiz man sanāca, bet cepamā pulvera vietā pieliku sodu un līdz ar to, diezgan, jūtama sodas garša. Trešo reizi cepot likšu cepamo pulveri. Sanāca gan tikai 16 gabali. Visus daudzumus mēriju uz svariem, ūdeni pieliku vairāk nekā receptē, jo kakao nepietika ar 7 karotēm, mīkla sanāca diezgan bieza.

    AtbildētDzēst
  7. kičs - atkārtoju vēlreiz, stingri pieturies receptei! Ja receptē ir cepamais pulveris, tad jāliek tas, nevis soda. Tas nekas, ka sākumā kakao-ūdens pasta būs ļoti bieza, pieliekot pārējās sastāvdaļas mīkla būs bieza krējuma konsistencē un tādai tai arī jābūt.

    AtbildētDzēst
  8. Es jau vienkārši sajaucu! :D parasti lieku to, kas norādīts. Pēdējā laikā visu, ko cepu, visur soda, tā kaut kā automātiski pielikās :)

    AtbildētDzēst
  9. kičs - trīs lietas, labas lietas! Ar trešo reizi Tev noteikti izdosies!:) Veiksmi!

    AtbildētDzēst
  10. Nupat musmajas tapa keksini.. Tiesa, bez glazuras.. Sanaca super!! ;)AW

    AtbildētDzēst
  11. taisīju 2o reizi, aizmirsu pielikt olas un nesanāca, tik žēl :( neko.. jāēd tādi kādi ir :D

    AtbildētDzēst
  12. kārdinoši! bet jautājums - vai šī šokolādes glazūra sacietē? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šokolādes glazūra līdz galam nesacietē, tā ir bieza, bet mīksta, kā krēms:)

      Dzēst
  13. Kēksiņi sanāca gardumgardiem, bet nemaz "nepacēlās" uz augšu :( Mīklu pieliku pat vairāk kā vienu lielu ēdamkaroti, bet tāpat nekā :(

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveika, Greisa! Ļoti žēl. Vai nepiemirsi pievienot cepamo pulveri? Varbūt vaina ir cepamā pulvera veidam (gadījās vecs vai nekvalitatīvs)? Nevaru pagaidām iedomāties citu vainu:( Drošībai nākamreiz var cepamo pulveri iejaukt miltos un tad pievienot masai.

      Dzēst
  14. Hei!
    Kā panāci, ka šokolādes glazūra keksiņiem ar zemesriektu sviestu ir stingrāka, nekā parastajiem keksiņiem, tur tā glazāru tāda sašļukusi?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pirmajiem keksiņiem bez pildījuma glazūru veidoju ar apaļo sviesta nazīti, bet otrajiem (ar zemesriekstu sviesta pildījumu) glazūru veidoju ar konditorejas maisa un robainā uzgaļa palīdzību.

      Dzēst
  15. Paldies par recepti...
    Esmu piemetusi dažus savus labojumus - pielieku nedaudz dansuker dabīgo vaniļas cukuru, klāt mīklai lieku arī žāvētas dzērvenes - sanāk garšīgi. Dažreiz mīkali pieleju klāt nedaudz tumšā ruma ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par atsauksmi, man dzērvenes ļoti garšo, nākamreiz pamēģināšu ar tām! Veiksmi! :)

      Dzēst
  16. Paldies par šo recepti!!! Ļoti garšīgi keksiņi!

    AtbildētDzēst
  17. Auksti arī viņi gardi? vai jāēd siltus?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Uz siltiem glazūra kusīs un neturēsies, bet bez glazūras var ēst siltus :)

      Dzēst
  18. Super gardi. Paldies! Es miltus dalīju-65g kviešu smalkā maluma, 50g- rupja maluma. Iznāca perfekti.

    AtbildētDzēst
  19. Man sanāca :) - kā meita teica - VIENKĀRŠI IDEĀLI!!! Liels paldies par garšīgo recepti :)

    AtbildētDzēst
  20. Ļoti garšīgi un vienkārši pagatavojami!

    AtbildētDzēst